fases

ELABORACIÓ DEL CAVA

01

El cupatge

És la primera signatura d’identitat del Cava Mas Clavel. En aquesta fase inicial, és on triem les proporcions i el percentatge de vi base de cadascuna de les varietats de raïm. El nostre cupatge està compost per un 80% de Garnatxa i un 20% de Pinot Noir.

02

El tiratge

És la combinació harmònica dels vins base amb les varietats de garnatxa i pinot noir juntament amb els llevats i la quantitat justa de sucre. Un cop està ben homogeneitzat, ho introduïm dins l’ampolla tancada hermèticament on es produirà la segona fermentació, la carbònica.

03

La criança

Al celler, amb unes condicions de llum, temperatura i humitat constant, dins les ampolles col.locades horitzontalment (en “rima”), els llevats transformen els sucres en bombolles i es crea tota la complexitat de colors, sabors i aromes del cava. Un mínim de nou mesos de paciència.

04

El remogut

Després del període de criança, per facilitar la retirada de les “lies” (llevats i altres partícules que enterboleixen el cava), passem de la posició horitzontal de les ampolles (“en rima”) a “en punta” on, per acció de la gravetat i movent l’ampolla diàriament, les lies baixen cap al coll de l’ampolla, facilitant-ne la seva eliminació.

05

El degollament

Es congelen els sediments (lies) acumulats ara al coll de l’ampolla i, gràcies a la pressió de 5 atmosferes dins l’ampolla, a l’obrir-la surten disparats, deixant el cava ben net i brillant.

06

Acabat final i etiquetatge

Ja tenim el cava a punt per beure, però ara l’hem de “mudar”:  al cap de l’ampolla el tap de suro, placa i morrió, tot envoltat per la càpsula; al cos de l’ampolla l’etiqueta amb les característiques i dades necessàries regulades per la DO Cava, que certifiquen la qualitat del nostre producte.

I per acabar... què no té el nostre cava?

Ara que ja us hem explicat tot el procés haureu vist que, en cap moment, parlem de licor d’expedició. La nostra filosofia amb el cava és que alhora de ser totalment artesanal, no calgui afegir res que no sigui necessari per obtenir un bon producte: natural, sa i de bon digerir. No afegir licor d’expedició i posar la quantitat justa de sucre és una decisió conscient, experimentada durant molts anys, que fa que aquest cava sigui: autèntic, saludable i, per suposat, MOLT BO!

On produïm el cava?

El Cava Mas Clavel s’elabora al celler Can Batlle, d’Avinyonet del Penedès. Allà hi tenim les instal.lacions necessàries per produir el nostre cava amb tots els requeriments de la Denominació d’Origen Cava (D.O), amb les condicions de temperatura, d’higiene i treball òptimes per obtenir un bon producte.