fases

ELABORACI脫 DEL CAVA

01

El cupatge

脡s la primera firma d鈥檌dentitat del Cava Mas Clavel, en aquesta primera fase 茅s on escollim quines s贸n les proporcions i el percentatge de vi base de cadascuna de les varietats de ra茂m. El nostre cupatge est脿 conformat de 80% Garnatxa i 20% Pinot noir.

02

El tiratge

脡s la combinaci贸 harm貌nica dels vins base amb les varietats de garnatxa i pinot noir juntament amb els llevats i la quantitat justa de sucre. Un cop est脿 ben homogeneitzat, ho introdu茂m dins l鈥檃mpolla tancada herm猫ticament on es produir脿 la segona fermentaci贸, la carb貌nica.

03

La crian莽a

Al celler, amb unes condicions de llum, temperatura i humitat constant, dins les ampolles col.locades horitzontalment (en 鈥渞ima鈥), els llevats transformen els sucres en bombolles i es crea tota la complexitat de colors, sabors i aromes del cava. Un m铆nim de nou mesos de paci猫ncia.

04

El remogut

Despr茅s del per铆ode de crian莽a, per facilitar la retirada de les 鈥渓ies鈥 (llevats i altres part铆cules que enterboleixen el cava), passem de la posici贸 horitzontal de les ampolles (鈥渆n rima鈥) a 鈥渆n punta鈥 on, per acci贸 de la gravetat i movent l鈥檃mpolla di脿riament, les lies baixen cap al coll de l鈥檃mpolla, facilitant-ne la seva eliminaci贸.

05

El degollament

Es congelen els sediments (lies) acumulats ara al coll de l鈥檃mpolla i, gr脿cies a la pressi贸 de 5 atmosferes dins l鈥檃mpolla, a l鈥檕brir-la surten disparats, deixant el cava ben net i brillant.

06

Acabat final i etiquetatge

Ja tenim el cava a punt per beure, per貌 ara l鈥檋em de 鈥渕udar鈥:聽 al cap de l鈥檃mpolla el tap de suro, placa i morri贸, tot envoltat per la c脿psula; al cos de l鈥檃mpolla l鈥檈tiqueta amb les caracter铆stiques i dades necess脿ries regulades per la DO Cava, que asseguren la qualitat del nostre producte.

I per acabar... qu猫 no t茅 el nostre cava?

Ara que ja us hem explicat tot el proc茅s haureu vist que, en cap moment, parlem de licor d鈥檈xpedici贸. La nostra filosofia amb el cava 茅s que alhora de ser totalment artesanal, no calgui afegir res que no sigui necessari per obtenir un bon producte: natural, sa i de bon digerir. No afegir el licor d鈥檈xpedici贸 i posar la quantitat justa de sucre 茅s una decisi贸 conscient, experimentada durant molts anys, que fa que aquest cava sigui: aut猫ntic, saludable i, per suposat, MOLT BO!

On produ茂m el cava?

El Cava Mas Clavel s鈥檈labora al celler Can Batlle, d鈥橝vinyonet del Pened猫s. All脿 hi tenim les instal.lacions necess脿ries per produir el nostre cava amb tots els requeriments de la Denominaci贸 d鈥橭rigen Cava (D.O), amb les condicions de temperatura, d鈥檋igiene i treball 貌ptimes per obtenir un bon producte.